Sådan kommer du i gang med dit eget lokalteater

Sådan kommer du i gang med dit eget lokalteater Image

Sådan kommer du i gang med dit eget lokalteater

Danmark er kendt for sine mange små lokalteatre, revyeer og teaterforeninger. Det ligger på mange måder i den danske ånd at gå sammen lokalt i små foreninger, og det har historisk i den grad også kunnet mærkes inden for teaterbranchen, hvor mange små scener med årene er blevet benyttet til storslåede forestillinger. Der er da også masser af fordele i at stifte lokalteatre. Dels får man mere gang i det lokale kulturliv, og dels bidrager man som ejer af et lokalteater til, at der opstår en større lokal samhørighed i nærområdet.

Har du også overvejet at stifte dit eget lokalteater, eller måske blot overvejet at gøre dig som skuespiller hos et allerede etableret lokalteater? Så læs med her. Vi har nemlig samlet en række informationer om hvordan man kommer i gang.

Der skal investeres i lokaler og teknikdele

Er man på helt bar bund, og har end ikke et egnet lokale klar til ens kommende lokalteater, så skal man i første omgang ud at finde et sådan. I de fleste små lokalsamfund er der dog ofte forsamlingshuse, idrætsforeninger med egnede lokaler og lignende man ofte kan få lov at benytte. Overvej derfor i første omgang at forhøre dig hos de ansvarlige for disse.

Så snart du har sikret dig, at der er et egnet lokale klar til teatret og dets forestillinger, er det tid til at indkøbe højttalere og teknikdele, samt mikrofoner og andre lignende remedier. Alt sammen noget som ethvert teater med respekt for sig selv bør have adgang til i forbindelse med forestillinger.

Sådan engagerer du de lokale og får dem til at deltage i forestillingerne

Det næste naturlige skridt er selvfølgelig at få samlet en gruppe af skuespillere. Uden disse har du intet brugbart teater. Du gør det bedst ved at henvende dig i lokalområdet. Overvej at sende flyers og brochurer ud til de lokale. Du kan også forsøge at markedsføre det nye lokalteatre via andre lokale foreninger. Der er garanteret en del der vil være interesserede i at medvirke i kommende forestillinger, for Danmark er som nævnt et rigtig foreningsland, og de mange små lokalsamfund her til lands er kendetegnede ved deres ihærdige engagement.

Revy eller teaterforestillinger?

Nu er i ved at være der! I har fået etableret et helt nyt lokalteater, og i har samtidig sikret jer egnede lokaler, og de fornødne remedier og skuespillere til at fremføre jeres forestillinger. Nu mangler i blot at finde ud af hvad i skal fremvise på teatret. I samråd med en god og lokal teaterinstruktør vil i kunne finde frem til dette.

Rigtig mange små lokalteatre vælger at fokusere benhårdt på lokalrevyer. Måske er det også noget for jer? Det sjove ved lokalrevyer er, at de efterhånden med årene udvikler sig til en fast tradition i nærområdet, og at de samtidig bliver et fast holdepunkt som de mange medborgere bare skal ind og se år efter år. Så det at udvikle og fremføre en lokalrevy kunne sagtens være noget for jer. Samlet set kan man altså konkludere, at teatre på ingen måde behøver at ligge midt i byen, og at det langt fra kun er storbyerne der har patent på disse kulturelle institutioner.

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til Sådan kommer du i gang med dit eget lokalteater Dato | august 11, 2021

categories & tags

lovebond-lite