Kan du forføre et publikum?

Kan du forføre et publikum? Image

Kan du forføre et publikum?

Er du interesseret i skuespil, og drømmer du om at arbejde professionelt som skuespiller – ligesom nogle af de allerstørste stjerner? Så kan du søge ind på skuespillerskolen i København, Odense eller Aarhus.

Hvordan bliver man skuespiller?

De fleste skuespillere har gået på en skuespillerskole for at lære deres fag ordentligt fra bunden af. Selvom det ikke umiddelbart ser sådan ud, når man ser et teaterstykke, så er skuespillerfaget også et håndværk. Man lærer at bruge forskellige redskaber, så man kan indleve sig i en karakter, der fremstår troværdig over for publikum. Det handler om at kunne forføre publikum til at tro, at man er karakteren – uden at det ser ud som om, at man spiller karakteren. Nogle skuespillere har spillet teater og lavet film, siden de var børn. Det kan fx være Laus Højbye, der spillede Krumme i de populære Krumme-film. Han er også skuespiller som voksen og spiller bl.a. på Det Kongelige Teater. Uanset om man er skuespiller som barn eller voksen gælder det selvfølgelig om at brænde for det man laver, og en portion talent er også nødvendigt.

Hamlet eller Folk og røvere i Kardemommeby

Som skuespiller kan du spille en bred vifte af roller. Det kan være de store Shakespeare-klassikere som Hamlet og Romeo & Julie. Det kan være stykker skrevet af moderne dramatikere som Lars Norén, Line Knutzon eller Jokum Rohde. Men det kan også være børneteater, der baserer sig på velkendte børnehistorier som Folke og røvere i Kardemommeby eller Cirkeline. Du vil få en respons fra dit publikum, uanset hvilken alder de har, og det er den direkte kontakt med et publikum, som mange teaterskuespillere er så glade for. I modsætning til filmproduktion, så står du på teaterscenen foran en levende publikum, og det giver helt særligt sus og er en stor tilfredsstillelse, når det lykkes at spille en god forestilling.

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til Kan du forføre et publikum? Dato | maj 24, 2021

categories & tags

lovebond-lite