Bliv teaterinstruktør på små og store scener

Bliv teaterinstruktør på små og store scener Image

Bliv teaterinstruktør på små og store scener

Er du vild med teater, men for genert til at stå på scenen selv. Så er det måske sceneinstruktør, du skal være. Mange af os har som barn eller teenager drømt om at stå på scenen og synge eller spille skuespil, men som voksne føler vi os hæmmede og generte, eller vi har ikke det talent der skal til for at blive gode skuespillere. Men så kan man i stedet blive sceneinstruktør.

Instruktøruddannelse på Den Danske Scenekunstskole

På Den Danske Scenekunstskole i København har de en sceneinstruktørlinje, hvor du kan søge om optagelse. Kommer du ind, kan du se frem til at skulle igennem et spændende uddannelsesforløb, hvor du bliver klædt på til at iscenesætte teaterforestillinger i fremtiden. Som sceneinstruktør tager man udgangspunkt i en teatertekst, som enten kan være en klassiker eller et moderne stykke. Man skal kunne analysere et teaterstykke helt ned i detaljen og kunne fortolke. Dernæst skal man have en vision for, hvordan forestillingen skal sættes op. Selvom mange klassikere bliver spillet ofte, så er der ikke to produktioner af Shakespeares King Lear eller Henrik Ibsens Hedda Gabler der er ens. Det er, fordi det er forskellige sceneinstruktører, som giver deres bud på, hvordan forestillingen skal se ud. Det sker i samarbejde med en scenograf og skuespillerne. Sceneinstruktører skal kunne tage skuespillerne ”med på rejsen” om at realisere forestillingen. Det handler både om at få skuespillerne til at forstå, hvad det er for en vision, man har for stykket, men man skal som sceneinstruktør også kunne give en god personinstruktion til de enkelte skuespillere. Det er alt sammen noget man lærer på Den Danske Scenekunstskole.

Du skal turde lede de andre

Som instruktør har man ansvaret for forestillingen, så man skal turde lede et produktionshold. Man skal have personlig gennemslagskraft, så man kan stå distancen under et prøveforløb – også de dage, hvor nogle af skuespillerne måske er vanskelige, scenografien bliver forsinket eller der opstår andre problemer. Som instruktør kan man glæde sig over, at der heldigvis er meget, der går godt, og når en premiere lykkes over al forventning og får gode anmeldelser, så bliver man helt høj af det. Præcis som man kan blive utrolig glad, når man har fået lavet en brystkorrigerende operation hos https://motiva.health/dk/, fordi det giver et boost til ens selvværd, og man føler sig smuk.

Sceneinstruktører vil ofte opleve et forventningpres og et arbejdspres, som de skal kunne håndtere. Men til gengæld får man som sceneinstruktør en unik mulighed for at give sit bud på en fortolkning af gamle og nye klassikere, og samarbejdet med skuespillere, scenografer, produktionshold og nulevende dramatikere er alt sammen meget givende.

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til Bliv teaterinstruktør på små og store scener Dato | april 21, 2021

categories & tags

lovebond-lite