Fem af verdens mest berømte teatre

Fem af verdens mest berømte teatre Image

Fem af verdens mest berømte teatre

Rundt omkring i verden finder man en lang række helt særlige teatre og operahuse, som i tidernes løb har dannet ramme om tusindvis af fantastiske opførsler og forestillinger i alle de kendte genrer som skuespil, dans, ballet og opera.

Kommer man til byerne, hvor de ligger, skal man ikke snyde sig selv for at besøge disse prægtige bygninger. Og er der ikke nogen forestillinger, kan man altid nyde omgivelserne. Og bliver man inspireret til at skabe sit eget teater hjemme i stuen eller på børneværelset, kan man på https://www.familietapeter.dk/ altid finde et flot bagtæppe til hjemmeteatret.

Her tager vi et kig på nogle af verdens mest berømte teatre og operahuse.

Dionysosteatret i Athen

I Athen ligger Dionysosteatret, et af arnestederne for teater, som vi kender det i dag. I begyndelsen var teatrene i det gamle Grækenland præget af forestillinger med rituelle sange og danse, som skulle ære Dionysos, der var guden for vin og ekstase. Ud fra disse forestillinger opstod den græske tragedie. Teatret blev opført cirka 400 f.kr og rummede op mod 15.000 tilskuere.

Comédie-Française i Paris

Comédie-Française i Paris betegnes som Frankrigs nationalteater og blev i 1680 dannet af Ludvig den 14. Teatret har haft en del forskellige bopæle i den franske hovedstad som følge af splittelse i teatertrupperne, men i 1799 forenedes de i Palais Royal, hvor der siden er blevet spillet teater.

Burgtheater i Wien

Kejserinde Maria Therese dannede teatret i Wien i 1741, og i 1888 kunne man åbne dørene for publikum i nye bygninger, som blev opført af arkitekt Karl von Hasenauer. Burgtheater er det østrigske nationalteater. Det ny-barokke teater huser i dag et af de mest betydningsfulde teatre i den tysk-sprogede verden. Teatret brændte ned som følge af et bombeangreb i 1945, men blev genopført og åbnede 10 år senere.

Royal Opera House i London

Royal Opera House i London, der også blot benævnes som “Covent Garden” eller blot “The Garden”. Her finder man både Royal Opera, Royal Ballet og det såkaldte Orchestra of The Royal Opera House. Den nuværende bygning er den tredje i rækken efter at brande i både 1808 og 1856 ødelagde de tidligere operahuse.

Bolsjojteatret i Moskva

Bolsjoj betyder “storslået” på russisk, og det er ikke helt forkert, når man kigger på det berømte Bolsjojteater, som ligger i den russiske hovedstad. Teatret stammer fra 1776 og blev grundlagt af Michael Maddox og Prins Peter Urussov. Bygningen, som huser teatret i dag, blev opført i 1825, men ligesom mange af de øvrige teatre, som nævnes her, blev også Bolsjoteatret ramt af en omfattende brand. Det skete i 1853, men teatret blev dog hurtigt genopbygget og stod klar igen til at tage imod publikum tre år senere.

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til Fem af verdens mest berømte teatre Dato | april 7, 2020

categories & tags

lovebond-lite