Politisk komedie

Politisk komedie Image

Politisk komedie

En genre, der er evigt aktuel, er den politiske komedie. Der er altid nogen, der har noget på hjerte, som omhandler de til enhver tid siddende magthavere. Både i Danmark og i udlandet.

Det giver grobund for rigtig mange stykker, hvor nogle er meget tidstypiske og på sigt forsvinder ud i glemslen på ny, men hvor andre lever videre, fordi historien er så arketypisk, at den kan sættes ind i alle sammenhænge og stadig bevare sin oprindelige tone.

En, der havde denne evne, når det kommer til skuespil, var Holberg. For så vidt angår det politiske, er det den politiske kandestøber, der fortsat betager os, og som kan opføres, som den er skrevet, eller som kan sættes ind i en mere moderne sammenhæng og stadig ramme helt plet.

En komedie, der har det hele

Grunden til, at vi alle kan relatere til netop dette stykke den dag i dag, er, at personerne er så typiske for det politiske liv. Den har en dyb sjæl, som vi danskere kan relatere til selv over tid. Den har masser af konflikter, fantastiske karakterer og scener, der kunne være taget fra det politiske liv i dag,

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til Politisk komedie Dato | februar 24, 2018

categories & tags

lovebond-lite