De mange forskellige genrer

De mange forskellige genrer Image

De mange forskellige genrer

Når du går i teatret, er det ikke sikkert, du er til en forestilling med et klassisk stykke, for der er mange forskellige genrer, og det er helt op til dig, hvad du er til. Nogle er til revy, mens andre er til de mere klassiske og mere traditionelle stykker, der findes.

Der er i Danmark en stor tradition for at have en lokalrevy, og der er mange kroer, som hvert år har en forestilling, som byder på traditionel dansk mad med tilhørende revy og sang og musik.

Det nye har fundet vej til teateret

Selv på de mere traditionelle teatre vil du i dag opleve, at der er kommet genrer ind, som ikke tidligere har fundet vej til de gamle scener. Det er musicals og lystspil, som traditionelt har været forbeholdt de mindre og uafhængige scener, men som i de sidste årtier er kommet ind på de store teatre som eksempelvis det Kongelige Teater, hvor der flere gange har været opført musicals som Cats og My Fair Lady.

En genre som blev allemandseje takket være Andrew Lloyd Webber og melodier som Memory fra Cats, som også gjorde gav stjernestatus til Eileen Paige, der fremførte den.

Det har været med til at sikre de engelske teatre besøgende fra hele verden, som kommer for at høre de bedste musicalstjerner, der findes, og det har genereret meget opmærksomhed på den genre igennem årene. Så meget, at det har fået mange andre til at skrive musicals, men dog sjældent med samme succes som den store mester selv.

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til De mange forskellige genrer Dato | marts 6, 2018

categories & tags

lovebond-lite