Musik med på scenen

Musik med på scenen Image

Musik med på scenen

Tidligere har der været vandtætte skotter mellem på den ene side den musik, der blev opført på de store scener og på den anden side teateret. Med en genre som musical er den væg blevet brudt ned til fordel for et spændende møde mellem de to.

Her er det en blanding af skuespil med talt dialog, sang og dans, og alle elementerne er her sammen med til at danne hele historien og føre publikum med hele vejen.

Som med alt andet startede genren i det små, hvor der var langt mellem musikstykkerne til nu, hvor musik, sang og dans i nogle tilfælde helt har erstattet den dialog, der kendes fra et traditionelt teaterstykke.

De mange virkemidler

Det er de mange og spændende virkemidler, der sammen gør en musical. Det stiller derfor store krav til dem, der optræder, for de skal kunne mere end bare spille skuespil. De skal indøve dans som en del af stykket, de skal kunne bryde ud i sang, og de skal kunne agere samtidig.

Måske derfor er musicals blevet så populære. Fra noget, der startede sit liv på de mindre scener i USA til noget, der fylder over hele verden. Ikke kun på teatre, men også i filmens verden, hvor mange musicals er blevet meget populære.

Samtidig er der også de stykker, der oprindeligt er skrevet som musicals, men der kommer flere og flere til, der er startet som romaner, noveller eller film, og som efterfølgende bliver opført som musicals også.

Alle dem vi kender og elsker

Først kom de musicals, hvor sangen og dansen var en del, der afbrød selve skuespillet. Stykker som Hair og Grease, som er blevet nydt på som film og på teatre verden over. Men med Jesus Christ Superstar kom noget nyt til. Dialogen blev fuldstændig erstattet med en sang, der så udtrykte det, der var brug for i den pågældende scene.

Det rykkede fuldstændig på, hvad en musical også kunne være, og det er altid spændende at opleve dem selv og ellers følge med i, hvad anmelderne mener om de samme stykker.

Musicals er desuden ikke kun for det voksne publikum. Der er rigtig mange, der handler om det at vokse op og være ung, men der er også musicals, der er målrettet på de yngste, hvor hele familien kan opleve kendte figurer, der synger og danser, mens der opføres et helt stykke samtidig. Sang og musik taler til os alle sammen, og derfor er denne genre blevet så populær.

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til Musik med på scenen Dato | august 28, 2018

categories & tags

lovebond-lite