Kært barn, mange navne

Kært barn, mange navne Image

Kært barn, mange navne

Grønnegade Teater var tidligere kendt som det lille turneteater. Fra 2008 til 2016 var det egnsteater i Næstved Kommune, og det har kommunen været mere end tilfreds med, for teatertruppen har været meget professionel og meget vellidt, hvor de end har optrådt.

At de skiftede navn til Grønnegade Teater er meget naturligt, for nu er de at finde på den gamle kaserne i Grønnegade i Næstved, men de bor dog på en gård i nærheden. Biletterne købes dog i billetkontoret på Grønnegade.

Teateret blev i 2008 egnsteater i Næstved, men det har eksisteret siden 1990, og det har hvert år omkring 200 opsætninger af forskellige former for teaterunderholdning.

Grønnegade Teater prøver så vidt som det er muligt at ramme så bredt et publikum som muligt, og det er deres mål, at der skal være noget for enhver alder i deres repertoire.

Alle steder var deres scene

I årene inden de fik fast spillested, så rejste de rundt i hele landet, og de spillede alle steder, hvor der var brug for skuespil. Det kunne være på skoler, institutioner og små scener landet over, og de træk i ecco for at komme rundt med stil.

I de senere år er der kommet en opdeling af teatertruppen, så man nu har en ungdomsafdeling, som tager sig af det, der tiltrækker de unge.

Der er mange ting, som teatret skal kæmpe med i disse moderne tider som sociale medier, biografer, og de mange streamingtjenester, som er kommet til i de senere år. Så for at få opmærksomhed om deres forestillinger, så har de ansatte, som populært kaldes de røde løbere. Det er dem, som arbejder på teatret, men med andet end skuespil. De ifører sig rødt tøj, og så løber de rundt i Næstved og uddeler flyers, som oplyser om deres forestillinger, og hvor du kan finde dem.

De røde og hvide dragter gør, at du let kan se dem i gadebilledet, og er du fra Næstved, så er det næsten umuligt ikke at kende de røde løbere, som altid er klar med en flyer.

Kulturens højborg

At drive teater er ikke billigt, men der er heldigvis støtte at få. Både fra Næstved Kommune, som er med til at sikre, der er dette fantastiske tilbud til byens borgere, og fra staten Danmark, som gerne hjælper med at sikre, der er andre tilbud end de elektroniske.

Ungdomsdelen af teatertruppen opfører desuden ikke kun teater, nej de driver også en cafe og afholder fester, hvor de prøver at engagere de unge fra byen, og du kan sågar opleve live musik i den café, som de driver.

Der er tilbud til de unge, som gør, de kan komme ind og se forestillingerne til en billigere pris, og for at afslutte det hele, så har ungdomstruppen også udgivet en kult film, som blandt unge har stor tilslutning, så de er kommet langt rundt i landet, også selvom de ikke længere er et omrejsende teater.

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til Kært barn, mange navne Dato | august 24, 2018

categories & tags

lovebond-lite