Overtro og skuespil

Overtro og skuespil Image

Overtro og skuespil

Der er mange, som måske ikke tænker over det, men overtro er noget som lever i bedste velgående og specielt blandt skuespillere.

Nogle gode eksempler er at du aldrig ønsker en skuespiller held og lykke, nej du siger knæk og bræk. Det er nemlig med til at give dårlig karma, hvis du ønsker dem held og lykke, og det er endda forbundet med en ulykke, som vil overgå dem i forbindelse med deres optræden.

Den mest kendte af dem alle

For dem som optræder med “The Scottish Play”, eller det som vi andre kalder for Macbeth, er det forbundet med så mange ritualer, at der næsten er umuligt at nævne dem alle. Det giver uheld at sige navnet på skuespillet, og det er selvfølgelig forbundet med uheld at sige held og lykke på premiereaftenen, og der er adskillige ritualer, som skuespillerne udfører for at sikre, det hele kommer til at gå godt, og at alle kommer sikkert igennem aftenen.

At der er skuespil, som er forbundet med uheld, er også med til at puste til den overtro, der alligevel er blandt skuespillerne, og det gør, at næsten hver enkelt på et teater har deres egne ritualer, som de skal have gennemført, inden de kan gå på scenen, og det vil påvirke deres optræden, hvis de ikke får udført deres ritualer.

Teatret rummer også mange faste kutymer. Der er altid blomster, som bliver bestilt af teatret til førstedamen. Sådan noget kan ikke afviges, da uheldene ellers ramme teatret og dem, som arbejder der. Hvorvidt det passer, må andre vurdere, men der er ingen tvivl om, at skuespillerne og de ansatte tror på det.

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til Overtro og skuespil Dato | november 14, 2017

categories & tags

lovebond-lite