Kom i form til teaterarbejdet

Kom i form til teaterarbejdet Image

Kom i form til teaterarbejdet

Hører du til de mange mennesker, der ikke blot elsker at se teaterstykker opført på scenen, men selv har lyst til at stå på scenen? Så skal du endelig give dig hen til denne lyst, for der er uendeligt mange glæder forbundet med at spille teater og medvirke i operetter og musicals – også selv om du ikke har det fulde talent til at blive professionel, men må nøjes med at være en glad amatør.

Der er mange amatørskuespillere i Danmark, og de lokale scener har bevågenhed blandt folk, så de ofte modtager støtte eller bliver støttet med effekter og naturalier, billig husleje og andre forhold. Der er selvfølgelig mange ting, der skal være på plads, før man kan etablere et lokalt amatørteater, men det kan sagtens lade sig gøre at stable rammerne på plads. Og så er det jo bare om at gå i gang!

Skuespil kræver god fysik

Hvis du selv vil stå på scenen, skal du vide, at det faktisk kræver, at man er i god fysisk form, hvis man skal kunne holde til det. Det er derfor en god idé at træne, så man får udviklet sine muskler og sin smidighed. Brug for eksempel Håndvægt og andre hjælpemidler for at styrke dine muskler. En god håndvægt ligger godt i hånden og er behagelig at arbejde med, så undersøg de forskellige muligheder og find den håndvægt, som har de rette dimensioner i forhold til dine hænders størrelse. Det er en god idé at anskaffe håndvægte i forskellige vægtklasser, sådan at du kan skifte håndvægt i takt med, at du udvikler din muskulatur.

Ud over fysikken skal du naturligvis også have et talent for at spille skuespil, så du kan forføre dit publikum og virke overbevisende. Skuespil er på én gang et håndværk, hvor man udvikler sin evne til at bruge sin krop fuldt og helt, og et psykologisk spil, hvor man skal kunne virke overbevisende i kraft af hele sin personlighed.

De bedste skuespillere udvikler sig gennem hele deres karriere, så du skal regne med, at du ud over at træne fysisk også skal arbejde med din psyke hele tiden. Her kan du søge hjælp i en af de mange selvhjælpsbøger, der er på markedet, så du kan få støtte og hjælp til at udvikle din psykiske tilstand. Godt skuespil er nemlig ikke alene et spørgsmål om fysik og ydre performance, men et spørgsmål om at udnytte hele sin person for at gøre indtryk på publikum.

Forfatter | malou Comments | Kommentarer lukket til Kom i form til teaterarbejdet Dato | marts 8, 2022

categories & tags

lovebond-lite